De onderstaande vragen hebben als doel u van algemene informatie te voorzien over een aantal algemene dentale concepten. Het bevat en mag niet worden beschouwd als medisch advies, in welke vorm dan ook.

Het beantwoorden van klinische vragen
verbetert de veiligheid van patiënten

 • Ik hou niet van mijn gebit. Wat kan ik doen?

  Ik hou niet van mijn gebit. Wat kan ik doen?

  Er zijn een breed scala aan opties beschikbaar om het functioneren en de esthetiek te verbeteren. Maak een afspraak bij ons, zodat wij een persoonlijk advies kunnen geven.

 • Hoeveel kost het om een mooie glimlach te krijgen?

  Hoeveel kost het om een mooie glimlach te krijgen?

  Zoals de meeste services, variëren de kosten afhankelijk van de hoeveelheid in beslag genomen tijd en de moeilijkheidsgraad van de behandelingen. In het algemeen vereist het verbeteren van een lach een combinatie van behandelingen zoals bleken, hervormen van het tandvlees en het gebruik van de materialen zoals hars of porselein. Een geweldige manier om te beginnen, is om met ons te overleggen hoe u uw doelen kunt bereiken. Het verbeteren van uw glimlach is een investering in u.

 • Wat zijn de voordelen van esthetische tandheelkunde?

  Wat zijn de voordelen van esthetische tandheelkunde?

  Een mooie glimlach geeft u zelfvertrouwen, wat een positieve impact heeft op de sociale en professionele aspecten van uw leven. Esthetische tandheelkunde gaat niet alleen over een mooie glimlach. Nieuwe technieken en materialen zorgen ervoor dat uw mond er geweldig uitziet, gezond is en beter functioneert.

 • Hoeveel behandelingen moet ik ondergaan om mijn tanden en mijn glimlach te verbeteren?

  Hoeveel behandelingen moet ik ondergaan om mijn tanden en mijn glimlach te verbeteren?

  Dit varieert per individu, afhankelijk van uw behoefte. Soms kan uw mondgezondheid en uiterlijk in slechts een paar bezoeken al drastisch verbeterd zijn. Bespreek uw doelen en behoeften met ons, zodat wij het beste plan voor uw individuele situatie kunnen maken. Als u vandaag begint, kan een nieuwe glimlach sneller gecreëerd zijn dan u denkt.

 • Hoe zal mijn nieuwe glimlach eruit zien?

  Hoe zal mijn nieuwe glimlach eruit zien?

  We zullen samen met u de juiste look voor uw gebit uitkiezen. Een glimlach kan zodanig veranderd worden, dat het er natuurlijk uitziet. We gebruiken foto’s (in een proces genaamd esthetische imaging) en modellen om te laten zien wat u kunt verwachten. Soms gebruiken wij materialen die wij rechtstreeks op uw tanden plaatsen, zodat u de verandering kunt visualiseren. Wij zullen u laten weten wat er gedaan kan worden, om u de glimlach die u wenst te geven.

 • Zal mijn nieuwe glimlach permanent blijven?

  Zal mijn nieuwe glimlach permanent blijven?

  Met een goede thuiszorg en regelmatige bezoeken aan ons, kunnen moderne materialen nog vele jaren en mogelijk decennia mee. Zoals de meeste dingen, zal uitstekende onderhoud de levensduur van uw tandheelkundige restauraties verlengen.

 • Hoe lang gaan porseleinen facings mee?

  Hoe lang gaan porseleinen facings mee?

  De verwachte levensduur van een porseleinen facing is ergens tussen de 7 en 20 jaar. Facings vallen soms eraf of breken af. Als dit gebeurt, dan kunnen ze gerepareerd of vervangen worden. Na verloop van tijd kunnen de tand en het tandvlees rond de facing veranderen, waardoor uw facings aangepast moeten worden.

 • Hoe kan ik facings krijgen die overeen komen met mijn andere tanden?

  Hoe kan ik facings krijgen die overeen komen met mijn andere tanden?

  De tandarts zorgt ervoor dat de facings overeen komen met uw andere tanden. De meeste mensen krijgen hun facings in een wittere tint dan hun natuurlijke tanden en zullen dan hun tanden bleken om een bijpassende kleur te creëren.

 • Krijgen porseleinen facings vlekken?

  Krijgen porseleinen facings vlekken?

  Nee, porseleinen facings krijgen nooit vlekken.

 • Als ik implantaten wil, hoe kan ik dit proces starten?

  Als ik implantaten wil, hoe kan ik dit proces starten?

  Het krijgen van implantaten begint, zoals bij elke tandheelkundige procedure, met een bezoek aan onze kliniek. Wij zijn het beste in positie, om uw verzoek te overwegen, uw huidige conditie en uw bestaande gegevens te onderzoeken en u te helpen om een weloverwogen beslissing te nemen.

 • Wat moet ik weten voordat ik een implantaat neem?

  Wat moet ik weten voordat ik een implantaat neem?

  We zullen grondig met u doornemen hoe de procedure van implantaten verloopt. Wij nemen de procedure vanaf het begin tot de nazorg met u door.

 • Zijn implantaten pijnlijk?

  Zijn implantaten pijnlijk?

  De meeste patiënten ervaren de eerste dag na de chirurgie een aantal kleine ongemakken en hebben misschien de tweede dag nog een beetje napijn, maar in vergelijking met het trekken van tanden, zijn implantaten minder pijnlijk.

 • Zal het gebitsherstel van mijn kind pijn doen?

  Zal het gebitsherstel van mijn kind pijn doen??

  Dit is een van de meest gestelde vragen wanneer een kind zijn of haar mond heeft verwond. Dit is subjectief en afhankelijk van de situatie. Als uw kind lijdt aan schade aan de mond of tand, is het belangrijk om onze kliniek zo snel mogelijk te bezoeken. Hier evalueren we de situatie en voorkomen we mogelijke verdere schade.

 • Waarom tanden terugplaatsen bij adolescenten?

  Waarom tanden herplanten bij adolescenten?

  Tanden die teruggeplaatst worden, gaan naar verwachting nog vele jaren mee. Als een tand onmiddellijk teruggeplaatst kan worden (binnen 5 minuten), dan wordt de levensduur verlengd. Bij een puber wiens gezicht en kaak nog in ontwikkeling zijn, is het de beste optie om de oorspronkelijke tand te herplanten. Als hij of zij volwassen is, kan een vervangende optie voor op lang termijn worden overwogen.

 • Waarom worden melktanden niet herplant?

  Waarom worden melktanden niet herplant?

  Melktanden zijn bedoeld om uiteindelijk eruit te vallen. Ze worden opgevolgd door blijvende tanden. Door herplanting van een melktand, kan er schade aan de blijvende tand ontstaan, terwijl de volwassen tand van primair belang zou moeten zijn.

 • Is tanden bleken slecht voor mijn glazuur?

  Is tanden bleken slecht voor mijn glazuur?

  Tanden bleken levert geen permanente schade aan het glazuur of een andere tandstructuren op.

 • Veroorzaakt tanden bleken permanent gevoelige tanden?

  Veroorzaakt tanden bleken permanent gevoelige tanden?

  Gevoeligheid afkomstig van tanden bleken is altijd van tijdelijke aard. Gevoeligheid ten gevolge van bleken, verdwijnt vaak binnen 1-2 dagen na de behandeling. Het gebit is dan weer even gevoelig als voor het bleekproces.

 • Kan ik mijn tanden bleken?

  Kan ik mijn tanden bleken?

  De meeste mensen mogen hun tanden bleken, maar nogmaals, elke situatie is uniek en het is beter om met ons hierover contact op te nemen.

 • Hoe lang gaat het tanden bleken mee?

  Hoe lang gaat het tanden bleken mee?

  Normaal gesproken kunt u zes maanden tot twee jaar verwachten, hoewel sommige studies aantonen dat het bleken ook tot 10 jaar aan kan houden. Door het vermijden van rode wijn, koffie en sigaretten kunt u vlekvorming voorkomen, waardoor uw gebit langer wit blijft.

 • Is het bleken van tanden veilig?

  Is het bleken van tanden veilig?

  Ja, veel studies hebben aangetoond dat tanden bleken veilig is. U kunt uw tandglazuur beschermen door het gebruik van calciumsulfaat en fluoride.

 • Heeft tanden bleken invloed op vullingen, facings of kronen?

  Heeft tanden bleken invloed op vullingen, facings of kronen?

  Tanden bleken heeft weinig of geen effect op restauratieve materialen zoals porselein of kronen, maar het kan de bindingssterkte tussen glazuur en composietrestauraties verminderen.

 • Is het middel dat gebruikt wordt om de tanden te bleken giftig?

  Is het middel dat gebruikt wordt om de tanden te bleken giftig?

  Producten op basis van carbamide peroxide, waterstofperoxide of ureum moeten met voorzichtigheid worden gebruikt. Degenen die problemen hebben, zijn vaak degenen die niet de instructies gevolgd hebben en maanden of jaren overmatig gebruik van deze producten gemaakt hebben.

 • Werken tandpasta whiteners?

  Werken tandpasta whiteners?

  Whitening tandpasta’s maken meestal alleen vlekken op uw gebit schoon en eigenlijk niet de kleur van uw gebit. Er kunnen enkele zichtbare resultaten zijn, maar uw gebit zal niet daadwerkelijk gewit worden.

Vraag het ons

  Uw naam

  Uw Email

  Uw vraag